Muziek op school

Muziek op school

Lijkt muziek maken jou ook zo leuk ? Heeft jouw school zich al heeft aangemeld voor muzieklessen op school na schooltijd ? In 2 blokken van 6 lessen kun je het met leuke, praktische muzieklessen die direct na schooltijd, op school worden gegeven!

Naast muzieklessen geeft de Alphense Popschool ook diverse leuke workshops op scholen. Dit kan als kort traject maar ook als langdurig traject (dag tot meerjarig). Zo hebben wij al diverse scholen waar wij voor werken op langdurige basis. We werken hierbij samen met professionals zodat we altijd kwaliteit kunnen leveren. Aan de hand van de wensen van de school zetten wij diverse modules in, zoals Lezen en Noteren, Bewegen, Maken en Spelen, Presentatie etc.

Scholen kunnen in aanmerking komen voor subsidie om deze trajecten te financieren. Kijk hier

Muziekles op school

Ukelele

Lijkt het jou ook zo leuk om snel een instrument te leren bespelen ? Dan is de ukelele echt iets voor jou! Jezelf begeleiden terwijl je zingt of iemand anders. Het maakt niet uit wat je wilt, bij ons kun je de basis leren van ukelele spelen op een leuke en praktische manier!

Je leert meteen liedjes, krijgt videomateriaal waarmee je thuis kunt oefenen in je eigen tempo. En het allerbelangrijkste – en leukste: je leert samenspelen met anderen!

Duur? Welnee, voor €10,- per week krijg je een 30 minuten les in een groep met andere enthousiaste leerlingen (max 4, min 2). Blijkt het toch (te) moeilijk of vind je het minder leuk, dan kun je na 1 blok van 6 lessen gewoon weer stoppen. 

Lijkt het je leuk ? Meld je dan aan!

Aanmelden

Gitaar

Lijkt het jou ook zo leuk om een instrument te leren bespelen, zoals de gitaar ? Jezelf begeleiden terwijl je zingt of iemand anders. Het maakt niet uit wat je wilt, bij ons kun je de basis leren van gitaar spelen op een leuke en praktische manier!

Je leert meteen liedjes, krijgt videomateriaal waarmee je thuis kunt oefenen in je eigen tempo. En het allerbelangrijkste – en leukste: je leert samenspelen met anderen!

Duur? Welnee, voor €10,- per week krijg je een 30 minuten les in een groep met andere enthousiaste leerlingen (max 4, min 2). Blijkt het toch (te) moeilijk of vind je het minder leuk, dan kun je na 1 blok van 6 lessen gewoon weer stoppen. 

Lijkt het je leuk ? Meld je dan aan!

Aanmelden

Piano

Lijkt het jou ook zo leuk om een instrument te leren bespelen zoals de piano? Jezelf begeleiden terwijl je zingt of iemand anders. Het maakt niet uit wat je wilt, bij ons kun je de basis leren van piano spelen op een leuke en praktische manier!

Je leert meteen liedjes, krijgt videomateriaal waarmee je thuis kunt oefenen in je eigen tempo. En het allerbelangrijkste – en leukste: je leert samenspelen met anderen!

Duur? Welnee, voor €15,- per week krijg je een 30 minuten les in een groep met totaal 2 leerlingen (max 2). Blijkt het toch (te) moeilijk of vind je het minder leuk, dan kun je na 1 blok van 6 lessen gewoon weer stoppen. 

Lijkt het je leuk ? Meld je dan aan!

Aanmelden

Koor

Lijkt het jou ook zo leuk om in een koor te zingen ? Samen liedjes zingen, van vroeger en van nu (Top 40). Je leert luisteren naar elkaar, performen en natuurlijk zingen !

Je leert samenspelen met anderen!Duur? Welnee, voor € 8,- per week krijg je een 45 minuten les in een groep met andere enthousiaste leerlingen (min 6). Blijkt het toch (te) moeilijk of vind je het minder leuk, dan kun je na 1 blok van 6 lessen gewoon weer stoppen.

Lijkt het je leuk ? Meld je dan aan!

Aanmelden

Kijken doe je met je oren

Deze populaire workshop duurt ongeveer 45 minuten en is bedoeld voor de groepen 1 t/m 4.
De leerlingen worden bewust gemaakt van het zintuig “de oren”. Door middel van een kleurrijk werkboekje doen we diverse leuke, speelse opdrachten waarmee dit gestimuleerd wordt. Er worden muziek-geluidsfragmenten onder de loep worden genomen, die kenmerkend zijn voor de verschillende muziekstijlen of gebeurtenissen, gekoppeld aan leuke activiteiten. Als klap op de vuurpijl kunnen de kinderen na afloop de cd mee naar huis krijgen met daarop verschillende kinderbandliedjes (meerprijs).

Dance

Dans is leuk, gezond en altijd ‘in’! De ene dansfilm na de andere verschijnt, dansrages volgen elkaar snel op en zelfs hele televisieshows worden gewijd aan dansende (bekende) Nederlanders en Vlamingen.

Een dance workshop van ong 60 minuten waarbij kinderen een superleuk dansje, passend bij niveau, leren op een bekend nummer. We zouden adviseren om te kiezen voor onder- en/of bovenbouw. We hebben eventueel ook de inzet van meerdere docenten. Het liefst maken we gebruik van een aanwezige geluidsset.

Pret met Proefjes

Een workshop vol praktische proefjes, ‘explosieve’ experimenten en ‘chemische’ chaos. Oftewel een echt knalfeest!

Tijdens deze workshop gaan kinderen aan de slag met allerlei coole wetenschappelijke proefjes die zij leren van de enige echte professor Lariekoek. Onze professor zal experimenten laten zien en uitleggen hoe de wetenschap hierachter werkt.

Daarna kunnen de kinderen in groepjes uiteen om te leren op een veilige manier te experimenteren. Zij ontdekken en doen allerlei spannende proefjes met onder andere de zwaartekracht, lucht, licht en geluid. Ook ondervinden zij de magie van chemische reacties. En uiteraard eindigt de workshop met een knaleffect.

Professor Lariekoek zorgt ervoor dat de kinderen op een leuke en leerzame manier in aanraking komen met de wereld van de wetenschap. Een workshop vol pret en proefjes!

Drum – ritme workshop

Een slagwerk workshop van ong 45 minuten per keer, waarbij onze professionele drummer uitleg geeft over ritme en drummen, eventueel onder begeleiding van een presentator. Hij laat wat zien omtrent ritmes, speelt aantal diverse stijlen. Dan gaan we met de kinderen een slagwerkgroep vormen. We vragen hen vooraf een emmer en pollepel mee te nemen waarmee zij op de maat een ritme gaan maken. Als zij dit volhouden, zal de drummer er doorheen drummen. Het gevoel dat je met elkaar een ritme maakt… fantastisch!

Zangworkshop

Een workshop zang waarbij docente het beste van de aanwezige zangers en zangeressen naar boven haalt. Afhankelijk van de groep maakt ze bijvoorbeeld twee kleine groepen die samen een ritme vormen waarover de grote groep een nummer met elkaar zingt. Het is ook mogelijk dat ze ervoor kiest om een nummer meerstemmig met elkaar uit te werken. Boordevol zangtips en trucs waar je als toekomstig zanger of zangeres nog veel aan zult terugdenken.

Body Beat

Bodybeat draait om beweging, muziek en ritme, met je eigen lijf als instrument. De workshop duurt ongeveer een uur. Het lesprogramma leert je muziek te maken met je eigen lijf als klankkast. Om te beginnen leer je basisbeats, dan te variëren met ritmes en breaks en tot slot choreografie. Samen met de docent werk je toe te werken naar eventueel een eindpresentatie om zo het geleerde in praktijk te brengen.

Workshop boomwhackers

Door het raken van objecten, andere Boomwhackers of eigen lichaam leer je ritme, melodie, harmonieen en akkoorden op een speelse manier. Kinderen vinden de buizen vet, cool en gaaf. De buizen vormen samen een octaaf en produceren een eigen geluid. Op de buizen staan duidelijk de reeks van tonen vermeld. Ze zijn makkelijk bespeelbaar. Aan de hand van eenvoudige lessen, leren we met elkaar noten lezen en leuke nummers spelen. Leuk en leerzaam: perfect voor samenwerking !

Workshop optreden

Met de groep gaan we aan de slag met theater en performance. Hoe kom je over en hoe kun je dit veranderen of verbeteren? Zang en presentatie in optima forma. Aan de slag! Van fysiektheater tot soapacteren, voor leerlingen van alle leeftijden hebben we uitdagende lessen. Wilt u uw leerlingen laten ‘snuffelen’ aan theater, dan geven we een workshop van 45 minuten. Bij een workshop van meerdere uren duiken we de diepte in.

Theaterspelletjes – onderbouw | middenbouw | bovenbouw
De leerlingen maken op een laagdrempelige manier kennis met theater. Er worden uitdagende en actieve theaterspelletjes gespeeld waar zij zich in een personage leren verplaatsen.

Basistheater – onderbouw | middenbouw | bovenbouw
De leerlingen leren een rol spelen en ervaren wat daar allemaal bij komt kijken. Zo maken ze kennis met spelvaardigheden en wordt er een beroep gedaan op hun verbeeldingskracht en creatief vermogen.

Prijs: op aanvraag

Meer informatie

INSCHRIJVEN LES