Muziek op school

Meer muziek in de klas inspireert en vergroot de wereld van kinderen. Bekijk hieronder ons aanbod aan workshops, projecten en themadagen.

Alphense Popschool komt naar uw locatie met enthousiaste artiesten / muzikanten en verzorgt workshops, projecten en themadagen, al dan niet met een afsluitende presentatie voor publiek. Wij maken altijd een programma op maat dat aansluit op uw wensen, het aantal kinderen, en natuurlijk uw budget.

Bel ons op 06 13 39 45 46 voor een vrijblijvend advies of mail op admin@alphensepopschool.nl.

Leerlijnen
Werkt u op een basisschool en bent u benieuwd waar en hoe deze activiteiten passen in uw leerplan?
Karakteristieken
De workshop wordt geleid door een enthousiaste en ervaren slagwerkdocent.
De meegenomen instrumenten nodigen uit om te worden aangeraakt en onderzocht.
De deelnemers kunnen vanaf de start van de workshop meteen meespelen en geluid maken.
De workshop heeft verschillende elementen waarin steeds andere acties van de deelnemers wordt gevraagd zoals: luisteren, ritmes nadoen, samenspelen, motorische vaardigheden in het spelen van een instrument, praktisch inzicht en reflectie.
De deelnemers werken samen aan een slagwerkstuk dat desgewenst kan worden gepresenteerd.
Er is ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers.

Aansluiting op belevingswereld & kennisniveau
Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van het primair onderwijs kunnen deze workshop met plezier doen. De workshop ritme/percussie is ook geschikt voor leerlingen in het speciaal onderwijs met een doe-/denkvermogen van een 7- jarige.
Door toenemende cognitieve vaardigheden vanaf het 8ste jaar groeit het vermogen bij de leerling om zichzelf en hun handelingen te plaatsen in het geheel. De leerlingen gaan graag samenwerkingen aan. In deze workshop reageren de leerlingen op elkaar met ritme-klanken, dit versterkt de betrokkenheid in het maken van de ritmes.

Leerdoelen
Inclusief nummers van relevante kerndoelen in het onderwijs (kerndoelenboekje).

Aan de hand van het ritmisch benaderen van woorden en (kinder)liedjes werken we onder leiding van de docent spelenderwijs aan een slagwerkstuk met veel variatie en eigen inbreng. (Kerndoelen 1, 2, 34, 37, 39)
Kennismaken met het bespelen van ritme/percussie. Ieder kind wordt betrokken in het maken van een eigen ritme tijdens de workshop. (Kerndoel 54)
We onderzoeken de klanken. En spelen met volume, toon en tempo en het stapelen van (traditionele) ritmes. (Kerndoelen 1, 54)
Actief bewegingen en geluiden nadoen en zelf inbrengen. (Kerndoelen 54, 55, 58)

Suggesties mogelijk vervolgtraject
De Workshops kunnen worden uitgebreid tot een reeks van meerdere lessen. In de workshopreeks werken we toe naar een groter optreden. Er is dan meer verdieping, meer aandacht voor de verschillende individuen en het accent zal dan ook meer op de presentatie liggen.

Muziek workshops voor kinderen
Alphense Popschool verzorgt muziek workshops op uw locatie, eenmalig of in een serie of project rondom een thema zoals een werelddeel of subcultuur. Denk bijvoorbeeld aan muziek workshops voor kinderen zoals zang, boomwhackers, ritme, percussie, body percussie, componeren, etc.

Meer weten over de mogelijkheden?