Muziek met uw peuter

Beleef samen met je (klein)kind het plezier van muziek!

Muziek met uw peuter is speciaal voor kinderen van 1 tot 4 jaar, samen met hun (groot)ouders. In deze cursus van 4 lessen vormen liedjes, beweging en spreekteksten het uitgangspunt voor allerlei activiteiten die in de belevingswereld van het kind passen. We gebruiken instrumenten en materialen die geschikt zijn voor de leeftijd van het kind. De liedjes zijn niet alleen leuk voor in de les, maar komen ook op allerlei momenten van de dag thuis van pas.

Spelenderwijs werken we aan gevoel voor muziek, expressie en bewegen. Samen met je kind zingen, spelen en dansen, is niet alleen heel erg leuk, maar het bevordert ook allerlei ontwikkelingsgebieden van je kind, zoals de taal- en de motorische ontwikkeling.

Moeten de kinderen op schoot zitten tijdens een les?
Nee, maar dat is ook helemaal niet de bedoeling. (Groot)ouders mogen er natuurlijk gewoon bij zijn en versterkt met deze lessen de relatie tussen (groot)ouder en kind. Natuurlijk zijn er leuke schootspelletjes, maar als je samen muziek maakt, wordt er gedanst, gespeeld op instrumenten en lekker in de maat gestapt. De ‘schootmomenten’ zijn rustige luister- en knuffelmomenten, waarbij goed gekeken wordt of de kinderen dit wel willen. Naarmate ze beweeglijker worden, krijgen ze meer de ruimte.

Help ! Ik kan zelf geen muziekinstrument bespelen/niet noten lezen/niet zingen. Kan ik dan wel meedoen met mijn kind?
Ja, zeker wel ! Het belangrijkste is dat je samen met je kind plezier hebt. Je kind wil een ouder die voor hem/haar zingt en heeft geen oordeel over mooi/lelijk/goed/fout/vals. Onze ervaring is dat ouders vaak muzikaler zijn dan ze zelf denken. Je geeft op deze manier je kind wel de mogelijkheid zich op jonge leeftijd muzikaal te ontwikkelen. In de lessen wordt veel gezongen. Dit gebeurt op een actieve manier en liedjes worden veel herhaald. Op deze manier is noten lezen niet nodig, je leert ze op dezelfde manier als je kind: al doende, spelenderwijs.

Hoe kan ik me opgeven voor de lessen Muziek met uw peuter?
Dat kan via de website waar onder inschrijvingen u zich kunt aanmelden.

Wanneer starten deze 4 -weekse lessen?
Blok 1: 10.00 – 10.45 uur
Woensdagochtend 9 september 2020
Woensdagochtend 16 september 2020
Woensdagochtend 23 september 2020
Woensdagochtend 30 september 2020

Blok 2: 10.00 – 10.45 uur
Woensdagochtend 4 november 2020
Woensdagochtend 11 november 2020
Woensdagochtend 18 november 2020
Woensdagochtend 25 november 2020

De prijs voor een blok van 4 lessen bedraagt 40 euro (btw vrijgesteld).
Minimaal aantal deelnemers is 5.

Kantorenpark Herenhof
Herenhof 217 te Alphen aan den Rijn

De prijs voor een blok van 4 lessen bedraagt 40 euro (btw vrijgesteld).
Minimaal aantal deelnemers is 5.

Kantorenpark Herenhof
Herenhof 217 te Alphen aan den Rijn