Boris Egberts – Basgitaar

Boris Egberts is bassist en in 2014 afgestudeerd aan het conservatorium van Haarlem met als minor contrabas. Sindsdien is hij druk bezig met onder andere zijn maandelijkse jamsessie in Under the Bridge, de maandelijkse ‘Hendricks sessions’ in de Hendricks pub, spelen in verschillende bands zoals Tess et les Moutons (Franse chansons), Alexander de Grote (Hiphop), The Stream (Pianorock), Way back Home (Countryrock) en Rock40 band Insane (Covers). Ook heeft hij recentelijk gespeeld met Janne Schra, Maaike Ouboter, Rick de Leeuw, Kasper van Kooten en Dave von Raven.

Op 15 jarige leeftijd is Boris begonnen met basgitaar spelen, geïnspireerd door bassisten als Flea (Red Hot Chili Peppers) en Jason Newsted (Metallica). Na 2 jaar baslessen bij Henk de Ligt aan de Streekmuziekschool in Alphen begon hij met studeren aan het conservatorium in Haarlem, hier kreeg hij les van onder andere Udo Pannekeet, Rene Dissel en Iwan VanHetten. Hier heeft hij zich verdiept in werk van James Jamerson, Paul McCartney, Rocco Prestia, Bakithi Kumalo en vele andere. Kortom, een veelzijdige bassist met ervaring!

In de lessen die hij verzorgt komen alle basis-aspecten van het basspelen langs. Denk aan bijvoorbeeld techniek, timing, akkoordenkennis, improvisatie en samenspel. Met behulp van liedjes die jij leuk vind leer je de basgitaar bespelen en het instrument kennen.

INSCHRIJVEN LES