Over ons

Gemotiveerd door het muzikale cursusaanbod dat we al eens elders gestart waren, zijn we de Alphense Popschool gestart, waarin praktisch en eigentijds muziek leren centraal staat.

Wij vinden het belangrijk dat mensen met plezier muziek leren maken. Wij kijken wat de leerling leuk vind en sluiten daar ons programma op aan. We bieden leerlingen kans om zich te laten zien/horen op een podium, mocht dat gewenst zijn. Liever binnenshuis aan de slag? Ook geen probleem!

Momenteel geven we 5-weekse en 10-weekse cursussen in groepen van maximaal 3 deelnemers (30 minuten les), waarin we leerlingen – jong en oud, beginner of gevorderd – de basisbeginselen of technieken van het instrument bijleren. Het speerpunt is hierbij dat mensen snel iets kunnen spelen, zonder dat ze eerst notenschrift moeten leren lezen. Daarnaast juichen we toe om met moderne middelen (computer, internet) dit resultaat te behalen, zodat we inspelen op de tijdsgeest.

We bieden met de basisbezetting van een moderne band – bas, gitaar, drums, toetsen en zang als uitgangspunt voor deze instrumenten de lessen aan. Bij een programma waarbij leerlingen bijvoorbeeld 3x 5-weekse cursussen kunnen volgen kunnen we dan desgewenst afsluiten met een gezamenlijk optreden van de bandjes op een podium. Daarnaast hebben wij songwriting, dj lessen, coaching en veel meer!

Alphen aan den Rijn is rijk aan goede muzikanten. De vraag naar muziekles in nieuwe vorm werd steeds groter en meer, waardoor het initiatief is opgepakt om met de Alphense Popschool te starten. Praktisch, overzichtelijk en professionaliteit staan hoog in het vaandel! Najaar 2015 zal in het teken staan van de eerste lessen voor gitaar, bas, drums, zang, performance, piano en viool.

Mocht je hier meer over willen weten of je in willen schrijven, dan kan dat !

INSCHRIJVEN